Gud arbejder i Alpha

I Herning Bykirke afholder vi for tiden Alphakursus. Alpha er en række oplæg om den kristne tro. Kurset foregår over 11 uger, hvor man mødes en gang i ugen. Hver gang tages et emne om tro op, og er et oplæg til en efterfølgende samtale. Alpha holdes stort set over hele verden, og alle er velkomne. Det holdes f.eks. på cafèer, i kirker, på universiteter, aftenskoler eller i private hjem. Ikke to Alphakurser er ens, men generelt har de tre ting til fælles: Mad, et oplæg og en god samtale.

Vi har snakket med hjælpepræst Christian Poulsen, (som er en af lederne på kurset), om, hans oplevelse af forløbet. Han har tidligere været med i et lignende kursus, og oplevet den spændende og givende dynamik, der kan opstå, når erfarne kristne samtaler med mindre erfarne eller ikke kristne om troen. Han oplever kurset som en god og spændende mulighed for at få lov at dele troen. Som leder er det ikke nødvendigt selv at kunne alle svarene. Man må dele både tro og tvivl. Christian tror, at det er en rigtig sund øvelse hele tide at forsøge at sætte ord på sin tro og sine håb. Et Alpha projekt skærper opmærksomheden omkring vigtigheden af at holde sin tro levende, og det der lever er lettere at dele med andre.
Men om det lykkes.. ? Nogle gange ja …
Med forventning om, at Gud ved sit ord og sin ånd rører ved menneskehjerter, fordi han har lovet det…

Claus Hummelmose er med som leder på Alphakurset for første gang. Han tror,at det er meget vigtigt, at Herning Bykirke ikke blot bliver en kirke, hvor medlemmerne mødes, men en kirke, der vil i dialog med folk i Herning. Alpha er helt oplagt til dette formål. Det tiltalte ham fra starten, at Alphakurset har karakter af samtale om tro, hvor Da kurset handler om at samtale, kan alle deltagerne byde ind med, hvad de har. Uanset om man er leder, deltager fra kirken eller deltager uden relation til kirken er reglerne de samme: Man taler ærligt om, hvad man tror på, tvivler på, og ikke tror på. Vi, der har en lang fortid i kirkelige miljøer, har tit svært ved at tale om vores tro på et sprog “ganske normale folk” forstår. Men det forsøger vi så godt som muligt, for ellers kan man ikke få samtalerne ned på jorden. Claus tror, at Gud arbejder i hver eneste af dem som deltager i kurset, men han arbejder også i os der er med som ledere, for han arbejder og lærer os noget, når vi taler om tro med hinanden. Og det er vildt spændende!    Du kan her læse mere om Alpha, hvad det går ud på og hvilke emner der undervises om: http://herningbykirke.dk/faellesskab/faellesskaber/alpha/