Fællesskaber

Fællesskabet er vigtigt for os i vores menighed.

Vi tror vi er kaldet til både at elske Gud og vores næste. Vi er som døbte Guds børn og dermed også hinandens søskende i troen.

Derfor er det at være menighed også at være i fællesskab med andre: At vandre sammen i tro og liv, at tjene hinanden, at vise og blive vist omsorg.

Her kan du læse om forskellige former for fællesskaber i vores menighed, og du er meget velkommen til at være med.

Tro og liv

Et fællesskab ud fra menigheden, som primært er for dem, der er fra 50 år og opad.

Enhver som har lyst, er dog mere end velkommen til at være med, da alder ikke er en hindring. Fællesskabet mødes i deltagernes private hjem, hvor der holdes andagt, bedes og tales sammen om et aktuelt emne.

I øjeblikket er emnet bogen Jamen, bad jeg da for lidt” af præsten Leif Andersen. Fællesskabet byder naturligvis også på kaffe og et behageligt socialt samvær.

Man samles på skift hos deltagerne. Hvis man ikke har mulighed for at huse hele fælleskabet, er man naturligvis velkommen til at deltage alligevel. Tid og sted for fælleskabets Tro & Liv fremgår i kirkens kalender.

Kontakt:

• Tro & Liv er et fællesskab for de mere modne voksne i menigheden. (Tro & Liv-ok)

Ud over disse fællesskaber er der også forskellige former for sociale arrangementer hvor du er lige så velkommen!

Smågrupper

Smågrupper er mindre fællesskaber dannet ud fra det store fællesskab. Er du ny i menigheden, er et mindre fællesskab en gavnlig mulighed til at lære nogle at kende.

Er du ny i troen, er det et trygt sted at mødes, hvor ingen spørgsmål er forkerte eller forbudte. Er du velkendt med både menigheden og troen, så har du nok stadig brug for, at både mennesker og Gud kommer tæt på.

Smågrupper består typisk af 6-10 personer, som mødes to til fire gange om måneden.

I fællesskabet tales om troen og livet, om udfordringer og glæder, om håb og bekymringer. Bibelen studeres og vi opmuntrer og beder for hinanden. I dette fællesskab tror vi på, at Gud åbenbarer sig og taler konkret ind i vores liv.

Med smågrupperne vil vi:

• Hjælpe hinanden til at vandre med Jesus i det liv vi har fået givet.
  • Drage omsorg for hinanden i hverdagen og have vores fælles mål om evig liv med Gud i fokus.
  • Blive opbygget og få kraft til at række mod næsten med den kærlighed vi selv har fået for intet.

Hvis du vil deltage i et mindre fælleskab kan du enten spørge en smågruppe, om du må være med eller du kan kontakte smågruppeansvarlig

• Claus Clausen (97 12 12 63 eller ccvi@webspeed.dk) som finder en smågruppe du kan være med i.

HB-Hangout

HBH står for Herning Bykirke Hangout og er en række sociale arrangementer for alle yngre folk i Herning Bykirke. Man er de yngre folk, når man er i aldersgruppen 16-40 år – eller så længe man føler, at man er i den gruppe. Alder er ikke en hindring.

Vi mødes typisk om sociale arrangementer og initiativer, hvis formål er at styrke fællesskabet og få nogle oplevelser sammen med andre yngre voksne. Eksempelvis kan det være at se EM finalen i et privat hjem, en fælles koncertoplevelse eller noget helt andet.

Arrangementer er, med mindre andet er nævnt, uden deltagelse af børn, da fællesskabet sætter fokus på, at de yngre voksne får et frirum, hvor de har tid til at være sammen med hinanden.
Arrangementer annonceres i kalenderen og på fælleskabets facebookgruppe HB Hangout.

Hvis du har spørgmål eller idéer til arrangementer – kontakte:

okt 01

1. oktober , 10:00 - 11:30