Fællesskaber

Fællesskabet er vigtigt for os i vores menighed.

Vi tror vi er kaldet til både at elske Gud og vores næste. Vi er som døbte Guds børn og dermed også hinandens søskende i troen.

Derfor er det at være menighed også at være i fællesskab med andre: At vandre sammen i tro og liv, at tjene hinanden, at vise og blive vist omsorg.

Her kan du læse om forskellige former for fællesskaber i vores menighed, og du er meget velkommen til at være med.

Smågrupper

Smågrupper er mindre fællesskaber dannet ud fra det store fællesskab. Er du ny i menigheden, er et mindre fællesskab en gavnlig mulighed til at lære nogle at kende.

Er du ny i troen, er det et trygt sted at mødes, hvor ingen spørgsmål er forkerte eller forbudte. Er du velkendt med både menigheden og troen, så har du nok stadig brug for, at både mennesker og Gud kommer tæt på.

Smågrupper består typisk af 6-10 personer, som mødes to til fire gange om måneden.

I fællesskabet tales om troen og livet, om udfordringer og glæder, om håb og bekymringer. Bibelen studeres og vi opmuntrer og beder for hinanden. I dette fællesskab tror vi på, at Gud åbenbarer sig og taler konkret ind i vores liv.

Med smågrupperne vil vi:

• Hjælpe hinanden til at vandre med Jesus i det liv vi har fået givet.
    • Drage omsorg for hinanden i hverdagen og have vores fælles mål om evig liv med Gud i fokus.
    • Blive opbygget og få kraft til at række mod næsten med den kærlighed vi selv har fået for intet.

Hvis du vil deltage i et mindre fælleskab kan du enten spørge en smågruppe, om du må være med eller du kan kontakte smågruppeansvarlig

Claus Clausen

97 12 12 63 eller ccvi@webspeed.dk

Claus vil gerne svare på spørgsmål eller hjælpe dig med at finde en smågruppe du kan være med i!

Teenaftener

Ca. hver anden onsdag kl 19-21 er der teenaften for alle teenagere og unge fra 7.-10.klasse. Vi hygger os, deler liv og tro, griner og fjoller, leger og konkurrerer, beder og spiser kage og drikker kakao.

Her kan du møde de andre teenagere fra kirken, få nye venner og høre om Jesus!

Med mindre andet er nævnt mødes vi i kirken på Poppelvej 3a

Programmet for efteråret ser sådan ud:

12/9: Kreativ aften

26/9: Amazing Race

10/10: Dreng/Pige-aften (Gud og mig)

12-14/10: Menighedslejr (Mere info følger)

24/10: Lovsangsaften + bøn

7/11: Spilleaften

21/11: Bageaften (Thanksgiving)

5/12: Juleafslutning

Vi har planer om en overnatning lør/søn i oktober. Mere info følger :-)

Du er altid velkommen til at dukke op på en af vores teenaftener. Vi vil synes, at det var skønt du kom!

Vil du gerne vide mere eller i kontakt med os, så se her nedenfor.

Inge Christiansen

Ester & David Snyder

Tro og liv

Et fællesskab ud fra menigheden, som primært er for dem, der er fra 50 år og opad.

Enhver som har lyst, er dog mere end velkommen til at være med, da alder ikke er en hindring. Fællesskabet mødes i deltagernes private hjem, hvor der holdes andagt, bedes og tales sammen om et aktuelt emne.

I øjeblikket er emnet bogen Jamen, bad jeg da for lidt” af præsten Leif Andersen. Fællesskabet byder naturligvis også på kaffe og et behageligt socialt samvær.

Man samles på skift hos deltagerne. Hvis man ikke har mulighed for at huse hele fælleskabet, er man naturligvis velkommen til at deltage alligevel. Tid og sted for fælleskabets Tro & Liv fremgår i kirkens kalender.

Randi Poulsen

Tro & Liv

Alpha

Alpha er et forløb hvor du må tænke og mene og tro som man vil, og hvor du har mulighed for at udforske den kristne tro, stille spørgsmål og komme med dine synspunkter og tale med andre om dem. Her kan du over 11 aftener + en lørdag tale med andre om spørgsmål som: Er der mere i livet, end jeg tror? Hvordan kan jeg tro? Hvorfor døde Jesus?

En alphaaften består af følgende tre elementer. Først spiser vi et måltid sammen. Så bliver der holdt et kort oplæg over et kristent tema. Og til sidst taler vi i mindre grupper om, hvad vi tænker om oplæggets emne. Så enkelt er det!
Det er gratis at deltage.

Sådan forløber en aften

Mad 18.30 – 19.30
Oplæg 19.40 – 20.00
Herefter samtale i grupper frem til 21.00.

Datoer for næste Alphaforløb

Næste alphaforløb bliver til efteråret 2019. Kontakt Christian Poulsen (christian@herningbykirke.dk), hvis du gerne vil i kontakt med nogen du kan tale om tro med.

Læs mere om alpha på Alpha Danmarks Hjemmeside her.

Hvis du har spørgmål eller idéer til arrangementer – kontakt:

• Christian Poulsen (22 35 56 41 eller christian@herningbykirke.dk)

• Eftermiddagsgudstjeneste
    18-11-2018 15:30