Alle er hjerteligt velkomne til gudstjenester og andre arrangementer i Herning Bykirke. Der er absolut intet krav om, at man er medlem for at deltage.
Hvis du ser Herning Bykirke som din kirke, så håber vi, at du har lyst til at blive medlem. Det vil glæde os! Her kan du læse mere om hvad det indebærer.
At blive medlem i Herning Bykirke er ikke at sige ja til en pakke, men det er at træde ind i en familie med Gud som vores himmelske far, og vi har nogle forventninger til hinanden, og det tror vi er godt at sætte ord på. Her formuleret på kort form:
Herning Bykirke er en frimenighed, det vil sige, at vi er uden tilknytning til folkekirkens organisation.
Vores status som frimenighed betyder, at vores økonomi er baseret på de gaver, vi modtager fra vores medlemmer og andre som giver. Det er vi 100% afhængige af. Eneste krav for at være medlem er at man betaler kontingent på 300kr om året, men derudover forventer vi at alle medlemmer over 18 år bidrager økonomisk ud fra egne muligheder og prioriteringer. Her er vores muligheder og prioriteringer forskellige og det er vi helt indforstået med. Vi har et årligt budget på ca. 1.500.000kr. Hvis alle voksne medlemmer i gennemsnit giver 2% af sin bruttoindkomst, så kan vores økonomi hænge sammen. HUSK at man så også kan få fradrag for gaver til Herning Bykirke.
Størstedelen af vores budget bliver brugt til:
Budget og regnskab fremlægges på Herning Bykirkes generalforsamling hvert år i marts/april.
Indmeldelse i en frimenighed er i praksis ensbetydende med udmeldelse af Folkekirken, hvorfor medlemmerne ikke skal betale kirkeskat. Derfor forventer vi, at frimenighedens voksne medlemmer som minimum støtter frimenigheden økonomisk på et niveau, der svarer til den sparede kirkeskat. Man har selv ansvar for at melde sig ud af folkekirken, og det gør man ved at skrive til sit lokale kirkekontor.
Ved udmeldelse af Folkekirken betales kirkeskat for de dage, der er gået indtil, man melder sig ud. Hvis man eksempelvis melder sig ud 31. marts, betaler man kirkeskat for årets første tre måneder.
Man kan få sit skattekort lavet om og få lidt mere udbetalt, som så evt. kan anvendes til gave til frimenigheden. Hvis man ikke ændrer på sit skattekort, vil der blive trukket det samme i skat hver måned som hidtil, og den sparede kirkeskat kan først ses, når skatten bliver gjort op på sædvanlig vis året efter.
Vi er som nævnt 100% afhængige af, at mange støtter Herning Bykirke i faste ordninger, men vi bliver glade for enhver gave, som vi modtager. Du kan støtte os økonomisk på to måder:
Alle gaver givet til Herning Bykirke er fradragsberettigede efter reglerne i ligningslovens §8A (almindelige gavebidrag og fastgiveraftaler) og §12, stk. 3 (gavebreve). Hvis du ønsker fradrag for din gave, er det nødvendigt, vi har dit CPR-nummer. Du kan oplyse det til kassereren (se nederst på denne side).
Vi har 2 numre med hvert sit formål, som man kan overføre gaver til:
- Gaver til Herning Bykirke
- Månedens indsamling ved gudstjenesterne
Det er muligt at få fradrag for gaver, som er givet til Herning Bykirke via MobilePay. Dette kræver blot at du skriver “Gave + dit CPR-nummer i kommentarfeltet (Nummer på konto og MobilePay oplyses ved at kontakte kasserer Bo Andersen (kasserer@herningbykirke.dk)
Man kan give fast til Herning Bykirke på to måder: Ved gavebrevsordning eller fastgiverordning.
Ønsker du at give fast til Herning Bykirke, opmuntrer vi til at lave faste overførsler via sin netbank og fordele beløbet henover året, enten hver måned eller hvert kvartal. Gaver indbetales til vores konto (Nummer på konto oplyses ved at kontakte kasserer Bo Andersen (kasserer@herningbykirke.dk) eller kan findes i flyer der hænger i kirkens foyer.
Et gavebrev er en forpligtende aftale om at støtte med et bestemt beløb om året. Hvis du opretter et gavebrev er hele gaven fradragsberettiget efter reglerne i ligningslovens §12, stk. 3. Der er ingen øvre grænse for fradraget som ved almindelige gaver (§8A). Du kan dog maksimalt få fradrag for 15 procent af din personlige årsindkomst.
Forpligtelsen gælder i en selvvalgt periode på mindst 10 år. Ved flytning fra Herning og udmeldelse af Herning Bykirke er det dog også muligt at opsige aftalen inden de første 10 år.
Hvis du vil tegne et gavebrev på et fast årligt bidrag, er du velkommen til at kontakte kassereren, som vil være behjælpelig med det praktiske. Vil du oprette et gavebrev skal du udfylde denne gavebrevsformular og sende den til vores kasserer.
Ønsker du ikke at binde dig i form af et gavebrev, kan du indgå i en fastgiveraftale. Denne ordning er ikke juridisk forpligtende og kan til enhver tid opsiges. Ligningslovens §8A betyder, at du kan give op til 18.300 kr. (i 2024) fordelt på en eller flere organisationer og trække det hele fra i skat.
Vil du være fastgiver skal du udfylde denne fastgiverformular og sende den til vores kasserer.
Har du spørgsmål så kontakt vores kasserer Bo Andersen (kasserer@herningbykirke.dk)
En kirkelig handling knytter troen på vores Gud sammen med de væsentligste begivenheder i vores liv.
Tryk her for at læse om dåb, konfirmation, vielse og begravelse i vores menighed. Er man kendt med Folkekirken minder de meget om det.
Ønsker du at melde dig ind i Herning Bykirke, så skriv til vores præst, Søren Overby (soeren@herningbykirke.dk) og meld dig til det næste medlemsINTRO. Er du ikke helt sikker, men overvejer stadig, så skriv stadig til vores præst, Søren, og meld dig til det næste medlemsINTRO.
Er der spørgsmål du har brug for at få afklaret først, så ring eller skriv til Søren.
Er du ny i Herning Bykirke og interesseret i at vide mere? Har du været del af menigheden længe og overvejer du at tage skridtet til at blive medlem?
Så kom på medlemsINTRO og …
MedlemsINTRO er …
Efter deltagelse på medlemsINTRO bliver du tilbudt en medlemssamtale med vores præst. Det er ikke en kontrolsamtale, men en afklarende samtale for at lære hinanden at kende. Det er i forbindelse med denne samtale at man officielt bliver medlem.
Du kan til enhver tid melde dig ud ved at henvende dig til en af præsterne.
Herning Bykirke bestræber sig på at leve op til det ansvar, det er at indsamle, opbevare og behandle de persondata, der er nødvendige for menighedens fællesskab og drift.
Vi håber aldrig det sker, men vi er i Herning Bykirke en del af virkeligheden, en virkelighed hvor det frygtelige kan ske, at mennesker begår overgreb mod andre. Det tager vi alvorligt og vi vil aktivt forebygge imod det, for vi ønsker at det skal være trygt for alle at deltage i menighedens arbejde, for børn såvel som unge, voksne, forældre, ledere og frivillige. Vi vil i Herning Bykirke derfor gøre det tydeligt, hvad vi gør for at forebygge ethvert misbrug/overgreb, og hvordan vi vil håndtere det, hvis det en dag sker! Det kan du læse om her:
Vi indhenter børneattester på alle faste ledere i vores arbejde blandt børn og unge under 18 år, samt alle ansatte.
En børneattest fortæller, om man er straffet for seksuelle forhold til børn under 15. Menighedens præst anmoder om politiet om en børneattest, den frivillige medarbejder giver samtykke hertil, hvorefter politiet sender en børneattest til præsten.
Læs mere på kulturministeriets hjemmeside her.
I tilfælde af en ikke ren børneattest tager Menighedens præst kontakt til ansøgeren, som ikke længere kan være frivillig medarbejder i arbejde med børn under 15 år i Herning Bykirke. Vi formidler gerne hjælp til vedkommende.
Alle teams der i Herning Bykirke arbejder med børn og unge i menigheden skal årligt tage en snak om, hvordan man kan beskytte børnene og hinanden.
Følgende spørgsmål kunne benyttes til en drøftelse:
Dette blev besluttet i menighedsledelsen 22. juni 2017