Om vores gudstjenester under Coronatiden

For at sikre at vi passer på hinanaden har vi genindført tilmelding til vores gudstjenester indtil vi finder mere plads.
Tilmeld dig her: https://book-gudstjeneste.dk/tilmeld-moeder/?kirke=herning-bykirke

Der er pt. plads til 105 personer til vores gudstjenester (87 i kirkesalen og 18 i foyeren).
Vi livestreamer vores gudstjenester på facebook.com/herningbykirke.

Skulle det ske at du bliver testet positiv for Covid-19 efter at have været til gudstjeneste i Herning Bykirke, så kontakt Søren(4246 5837/soeren@herningbykirke.dk), så vi kan tage de nødvendige forholdsregler.

Sådan foregår vores gudstjenester

Retningslinier vedr. Covid-19

• TILMELDING: Man skal tilmelde sig gudstjenesten her (gælder ikke frivillige)
  • SPRIT: Alle skal spritte/vaske hænder. Som minimum når man ankommer og igen når man forlader kirken.
  • MUNDBIND: Alle på 12 år og derover skal bære mundbind/visir, når man bevæger sig rundt i lokalerne. (se grafik)
    • Man har selv ansvar for at medbringe mundbind. Skulle man glemme det, har vi nogle liggende.
  • AFSTAND: Der skal være 1 meter mellem hver husstand, når vi sidder på vores pladser.
  • LOVSANG: Da vi kun har 1 meters afstand mellem hver husstand, må man ikke synge med på sangene under gudstjenesten.
  • UDENFOR: Man må ikke samle sig i større grupper end 10 personer uden for kirken.

Der er mini-, børne- og juniorkirke

til de fleste gudstjenester. Se kalenderen.

Der er åben mikrofon efter prædikenen

• Dette bliver ikke filmet (hverken til lukket facebookgruppe eller åben facebookside).
  • Umiddelbart efter åben mikrofon beder vi for de bedeemner der er blevet nævnt eller sendt ind via sms (dette filmes heller ikke).
  • Man skal kunne tale frit uden frygt for at ende på facebook!

Nadverfejringen er lidt anderledes

• Efter indstiftelsesordene deler præsten sammen med 3 andre brød og vin ud til alle i stolerækkerne.
  • Når alle har modtaget brød og vin siger præsten “Dette er Jesu Kristi legeme”, hvorefter alle spiser brødet samtidigt. På samme måde med vinen.
    (Det gør vi for bedre at kunne holde afstand, og fordi vi max må være 88 personer i kirkesalen på samme tidspunkt.

Der livestreames under nadver, men kun bandet bliver filmet.

Under hele gudstjenesten gælder det

• At deltagere ikke filmes (kun præst, band, gudstjenesteleder og tekstlæser)
  • At man skal sidde med 1 meters afstand (1 stol) mellem hver husstand/gruppe.

Vedrørende kaffe

Vi afholder for tiden ikke fællesspisning eller kaffe efter gudstjenesten.

Sådan fungerer vores livestream

Hele gudstjenesten livestreames

• Hele gudstjenesten livestreames på facebook.com/herningbykirke fra kl. 10:00
    • Vi kan af rettighedsgrunde kun streame vores gudstjenester facebook og ikke på hjemmesiden.

Åben mikrofon filmes ikke:

• Åben mikrofon livestreames ikke af hensyn til fællesskabets fortrolighed og tryghed.
    • Der bliver bedt for indsendte bedeemner som afrunding på åben mikrofon.
    • Mens der er åben mikrofon vil vi på livestream i stedet afspille noget lovsang indtil vi tænder kameraet igen inden menighedsbøn og nadver. Det tager typisk 3-5 minutter

Vi glæder os til at fejre gudstjeneste sammen med jer!

Hvordan kan vi hjælpe hinanden?

fx indkøb af mad eller pasning af børn

HJÆLPE I MENIGHEDEN:

Nogle i menigheden bliver måske syge eller kommer i karantæne og har derfor brug for hjælp til indkøb af mad. Andre har måske store udfordringer med at få passet børn fordi begge forældre skal arbejde.

• Skriv i vores forum på facebook (Forum for Herning Bykirke), hvis du gerne vil hjælpe eller har brug for hjælp. Vær så præcis som muligt i beskrivelsen af jeres behov eller muligheder.
  • Benyt endelig også lejligheden til at lægge forbønsemner frem.

HJÆLPE ANDRE:

Forbøn

Lad os bede for vores land og vores menighed

• Vi opmuntrer til, at vi som kirke står sammen i bøn. Lad os i denne tid på en særlig måde bede for vores samfund, de smittede, de udsatte, sundhedspersonale...
  • Vi vil bede hver for sig. Kirkerummet er til rådighed og man er meget velkommen til at tage derhen for at bede, så længe man følger myndighedernes retningslinier. Er man i tvivl om, hvordan man kommer ind i kirken, så kontakt Søren (4246 5837).

Ressourcer man kan benytte sig af i coronatiden

Ressourcer i påsketiden

Her er nogle links til online ressourcer som I kan benytte jer af til at fejre påske. Skriv i vores facebookforum eller send en mail (soeren@herningbykirke.dk), hvis du har flere forslag.

For børn

For familier:

Kontakt til præster

Vi præster er, som altid, til rådighed

Er du syg, har du brug for en samtale, forbøn, skriftemål, nadver eller andet, så kontakt endelig en af os. Det samme gælder, hvis du har spørgsmål af den ene eller anden art.

Søren Mejer Overby

Præst