Niels Mortensen ansættes pr. 1. oktober som ny præst med fokus på mission og diakoni

Det er en stor glæde at kun fortælle, at vi pr. 1/10 har ansat Niels Hankelbjerg Mortensen som præst med fokus på mission og diakoni i Herning Bykirke.

Vi har haft en god og spændende ansættelsesproces, hvor vi havde flere spændende kandidater til samtale. Vi spurgte Niels om han vil være præst hos os, fordi vi ved at han brænder for at mennesker i ord og handling skal møde evangeliet om Jesus, og den brand ønsker vi, at han skal være med til at præge os som menighed med. Derudover tror vi, at han som type og person har nogle egenskaber som vil supplere vores nuværende præst Søren på en god måde. Derfor glæder vi os meget over, at Niels har sagt ja til at være præst for og med os!

Niels bliver ansat på lige fod med Søren. Hvordan de præcist vil fordele deres opgaver afklares henad vejen. Ud over at Niels kommer til at have gudstjenester, så bliver hans fokusområder at arbejde med mission og diakon, men også vores teenagere og unge. Christian og Brian vil også fortsat have gudstjenester i vores menighed.

Niels har blandt andet arbejdet som sognemedhjælper i Fredens Kirke her i Herning og som underviser og medarbejder i Nørrelandskirken i Holstebro. Siden 2017 har han være landsleder for IMU (Indre Missions Ungdom). Niels er uddannet diakon og var i gang med en efteruddannelse på masterniveau med henblik på at blive præst.

Niels bor med sin familie i Holstebro, men vil, når det er muligt, gerne flytte til eller omkring Herning. De glæder sig til at blive en del af vores menighed, og vi håber I vil tage rigtig godt imod dem alle 4 og at I vil være med til at bede for dem.

Claus Grønbæk, vores åndelige vejleder, vil indvie og indsætte Niels som præst i vores menighed til gudstjenesten søndag den 21. november kl 10. Alle er hjertelig velkommen til at være med!

Mange hilsner fra Menighedsledelsen

Her kan I læse Niels’ præsentation af sig selv.

Kære Herning Bykirke

Jeg glæder mig til at møde jer alle!

Mit navn er Niels Hankelbjerg Mortensen, jeg er 42 år gammel og gift med Lene. Vi har to børn, Sebastian på 12, og Karoline på 14 år. Til daglig bor vi i Holstebro.

Jeg er i den fantastiske situation, at jeg er blevet tilbudt stillingen som præst i Herning Bykirke pr 1/10 2021. Det glæder jeg mig rigtig meget til!

Jeg kommer fra en stilling som landsleder i Indre Missions Ungdom, og har tidligere arbejdet 15 år i folkekirken.

Jeg glæder mig til at have fællesskab med jer. For mig er det en kerneværdi, at lade Guds ord i dens fulde udlægning lede os, og forklare os hvem vores far i Himmelen er. Jeg tror det kristne budskab om, at vi er elskede syndere, som gives en ny virkelighed af nåde, er det, der kan sætte mennesker fri.

Jeg brænder for at dele det budskab med jer i Herning Bykirke og med mennesker ud fra kirken.

Som person, elsker jeg et godt grin, jeg er fan af FCM, og så er jeg en ivrig lystsejler. Vi har en gammel, men god og nogenlunde tæt motorbåd liggende i Limfjorden. Den glæder jeg mig til at give en tur i, til dem der måtte have lyst.

Min familie og jeg, glæder os til at blive en del af Herning Bykirke. Selve byen er ikke helt ukendt for os, da vi boede i Herning fra 2004 til 2010.

Som præst i Herning Bykirke, glæder jeg mig til, at arbejde for, at flere mennesker hører om Guds store og altomfattende kærlighed og kald til mennesker. Jeg tror, vi som menighed kan være Guds redskaber til at mennesker lærer Gud at kende. Det er mit håb, at vi sammen som menighed, på en meget konkret måde, kan arbejde med diakoni og mission.

Jeg glæder mig vildt meget til tjenesten sammen med jer i Herning Bykirke, og ser frem til at lære jer godt at kende.

Mange hilsner fra Niels