Om medlemsskab

Hvis du ser Herning Bykirke som din kirke, så håber vi, at du har lyst til at blive medlem. Det vil glæde os! At blive medlem handler om at tage medejerskab af kirken og menighedens fællesskab.

Hvordan bliver jeg medlem?

Hvad koster det?

Medlemskontingent er 200 kr. årligt pr. voksne medlem (fra 2018 koster det 300kr). Kontingentet betales pr. kalenderår inden 1. marts, enten via bankoverførsel (7670 4611476) eller med mobilepay (50 51 62 10). Husk at angive dit/jeres navn(e) og “Kontingent”.

Herudover forventes det, at man giver Herning Bykirke en økonomisk gave, der som minimum svarer til din sparede kirkeskat. Læs hvordan her.

At være medlem af Herning Bykirke indebærer:

• at du tager medansvar for menigheden og vores formål, som er:
    • at være et åbent kristent fællesskab, hvor mennesker uanset baggrund kan møde det frigørende evangelium om Jesus Kristus gennem forkyndelse og forvaltning af sakramenterne.
    • at inspirere og udruste menighedens medlemmer til et engageret liv i tro og tjeneste for medmennesker gennem omsorg og vidnesbyrd.
    • at deltage aktivt i missionsarbejde i ord og gerning lokalt, nationalt og internationalt.
  • at du deltager i menighedens Årsfest og Generalforsamling i marts/april hvert år.
    • Alle medlemmer over 18 år har stemmeret.
  • at du af kirkeministeriet vil blive betragtet som udmeldt af folkekirken.
    • Herning Bykirke er en evangelisk luthersk frimenighed. Det vil sige, at vi ikke er medlemmer i Folkekirken, men at vi har samme bekendelsesgrundlag som folkekirken. Vi knytter os til Evangelisk Luthersk Netværk.
    • Er du medlem af folkekirken ophører dit medlemskab her den dag du indtræder som medlem i frimenigheden. Vi anbefaler at man forud for sin indmeldelse i frimenigheden, udmelder sig af folkekirken. Det gøres ved at man kontakter sit lokale kirkekontor.
  • at der vil være nogle ekstraudgifter i forbindelse med begravelse. Læs nærmere her

okt 01

1. oktober , 10:00 - 11:30